case studies

Birmingham Children's Hospital

"UAC worked with capita Percy Thomas and Birmingham Children’s Hospital to create a new outdoor play area in an enclosed courtyard, an area of approximately 316m within the centre of the hospital estate adjacent to the indoor Play Centre.  The play area completed in April 2006 and offers a wide range of activities to a wide age group, it caters for all abilities including those in hospital beds and wheelchairs; children with conditions such as autism were also carefully considered.
 
The play area has made a vast difference to The Play Centre, the nursing staff and the families who use this space.  The space achieves what the hospital required and includes areas for solitary play, interactive play, skilled games and energetic play along with relaxed seating areas for both children and adults. 
 
The design team all worked very closely to achieve a fantastic space for Birmingham Children’s Hospital and the delight that it has given to the children makes this a very rewarding project to be involved with."